VIDEO | Intervenția la sonda din Satu Mare care a luat foc luni continuă, incendiul nu a fost stins încă

  • 23 Decembrie 2017 13:32
VIDEO | Intervenția la sonda din Satu Mare care a luat foc luni continuă, incendiul nu a fost stins încă

Operațiunile pentru stingerea incendiului și înlăturarea riscului de explozie la sonda de gaze din Satu Mare continuă și în a șasea zi, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Pompierii din cadrul ISU Satu Mare intervin și la această oră pentru asigurarea măsurilor de protecție la sonda aflată pe raza comunei sătmărene Moftin, la care a izbucnit un incendiu la începutul acestei săptămâni.

În cursul zilei vineri, inspectorul general al IGSU, aflat la coordonarea acțiunilor din teren, a dispus dislocarea la locul incendiului a cinci motopompe de mare capacitate de la ISU Bihor, ISU Maramureș, ISU Satu Mare, ISU Sălaj și ISU Timiș. Totodată, o echipă de specialiști din IGSU a efectuat o recunoaștere la față locului, în vederea amplasării acestor motopompe, care vor fi alimentate de la bazine de apa dispuse în apropiere, relatează HotNews.ro

La fața locului, s-a amenajat zona pentru intervenție, prin consolidarea platformei astfel încât să nu permită împotmolirea din cauza greutății autospecialelor. De asemenea, au fost pregătite mijloacele de protecție ale autospecialelor și personalului de intervenție împotriva temperaturilor ridicate de la față locului, notează sursă citată.

Și în zilele următoare, echipajele de pompieri, împreună cu celelalte autorități, dar și experții convocați de către societatea care deține sonda, vor acționa, sub coordonarea inspectorului general al IGSU, pentru remedierea situației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău