VIDEO | Incendiu puternic la cel mai mare depozit de armament din Ucraina

  • 23 Martie 2017 11:15
VIDEO | Incendiu puternic la cel mai mare depozit de armament din Ucraina

Mii de oameni au fost evacuați din localitatea Balakleia, din regiunea Harkov (nord-estul țării), după ce un incendiu masiv a izbucnit în cel mai mare depozit de muniție din țară. Autoritățile au evocat un act de sabotaj.

Majoritatea populației din Balakleia a fost evacuată, a confirmat Departamentul pentru Apărare Civilă a administrației locale pentru RIA Novosti, transmite Digi24.ro.

”Primul val de evacuări s-a încheiat, majoritatea populației a fost evacuată cu autobuze. Acum autobuzele se întorc pentru a evacua restul. Specialiștii merg din casă în casă pentru a verifica cine rămâne”, a anunțat administrația.

La această oră nu există informații privind eventuale victime.

O zonă de securitate a fost stabilită pe rază de șapte kilometri în jurul depozitului, a declarat un procuror militar ucrainean citat de RIA Novosti.

Anatoli Matios, procurorul militar șef al țării, a scris pe Facebook că, potrivit datelor preliminare, incendiul a fost provocat de un act de sabotaj la ora locală și a României 3. Flăcările au distrus puncte de depozitare a rachetelor și artileriei.

Autoritățile au demarat o anchetă, iar serviciile de pază la frontieră au intensificat controalele în sud-estul țării, în urma incidentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău