VIDEO | Incendiile de la Cernobîl au acoperit Kievul cu un nor gros de fum. Capitala Ucrainei, cel mai poluat oraș din lume

  • 17 Aprilie 2020 15:48
VIDEO | Incendiile de la Cernobîl au acoperit Kievul cu un nor gros de fum. Capitala Ucrainei, cel mai poluat oraș din lume

Potrivit serviciului de monitorizare elvețian IQAir, Kiev a înregistrat cel mai ridicat nivel de contaminare a aerului din lume, depășind astfel orașe precum Hangzhou, Chongqing și Shanghai din China.

Chiar dacă dezastrul din 1986 de la Cernobîl a trimis nori de materie nucleară în Europa, ministrul ucrainean al Sănătății a declarat că acum nu există risc de radiații de la incendiile de pădure și poluarea rezultată în urma acestora, scrie Reuters, citat de digi24.

„În regiunea din apropierea Kievului precum și în Kiev s-a format smog. Acesta nu reprezintă o amenințare chimică sau radioactivă, nivelurile de radiații sunt la cote normale”, arată un comunicat al ministerului.

Cu toate acestea, cei 3.7 milioane de locuitori ai capitalei Ucrainei au fost sfătuiți să rămână în locuințe - de altfel, locul unde se află majoritatea dintre ei din cauza restricțiilor pentru limitarea coronavirusului - și să-și închidă geamurile. 

„Fumul poate provoca dureri de cap, tuse, dificultăți respiratorii, iritații ale ochilor, precum și alte boli și alergii”, a mai adăugat comunicatul. 

Poliția a declarat că incendiul uriaș a fost provocat de piromani în pădurile din apropiere de Cernobîl, la începutul lunii aprilie.Incendiul a fost stins săptămâna aceasta, dar noi focare au izbucnit joi seară, provocate de vântul puternic. 

Incendii au fost confirmate și în regiunea Zhytomyr, aflată în apropiere, acestea provocând un accident rutier cu mai mulți morți, precum și distrugând mai multe case. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău