VIDEO | Incendii devastatoare în California: peste 100.000 de persoane au fost evacuate și cinci oameni au murit. S-a înregistrat a treia cea mai mare temperatură din istorie

  • 22 August 2020 12:26
VIDEO | Incendii devastatoare în California: peste 100.000 de persoane au fost evacuate și cinci oameni au murit. S-a înregistrat a treia cea mai mare temperatură din istorie

Mai mult de 100.000 de persoane au fost forțate să-și părăsească domiciliul în California, din cauza unora dintre cele mai grave incendii din istoria sa, unde zone întregi au fost cuprinse vineri de nori groși de fum, potrivit AFP, citată de News.ro.

Potrivit sursei citate, incendiile, declanșate de zeci de mii fulgere, alimentate de caniculă și de umiditatea scăzută, au provocat deja moartea a cinci persoane, potrivit autorităților locale.

Flăcările au mistuit aproape 90.000 de hectare. Au fost amenințate viile din comitatul Napa și Sonoma, deja expuse la astfel de incendii în anii trecuți.

Riscul de infecție cu noul coronavirus a determinat 119.000 de persoane să-și găsească refugiu în parcări sau pe plaje, în loc să meargă în centrele de cazare oferite de autorități.

În orașul de coastă Santa Cruz, autoritățile le-au cerut turiștilor să-și părăsească hotelurile.

California a înregistrat duminică a treia cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată: 54,4 grade Celsius în Valea Morții.

În total, mai mult de 312.000 de hectare au fost distruse în California de la începutul acestui episod, în principal în zonele nelocuite. Aceste incendii, care aveau loc de obicei între august și noiembrie, au devenit frecvente și mai importante în California în ultimii ani în special din cauza schimbărilor climatice.

Cel mai grav incendiu din istoria Californiei, Camp Fire, a avut loc în noiembrie 2018, în nordul statului. Atunci au murit 86 de persoane.

Fumul gros a dus la alerte de poluare, în special în San Francisco. Serviciile meteorologice americane se așteaptă ca ceața să persiste cel puțin „pe termen scurt”.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău