VIDEO | Imagini ciudate cu Serghei Șoigu, prezentate de presa rusă pentru a dezminți zvonurile legate de dispariția acestuia

  • 24 Martie 2022 15:10
VIDEO | Imagini ciudate cu Serghei Șoigu, prezentate de presa rusă pentru a dezminți zvonurile legate de dispariția acestuia

Presa din Rusia a publicat imagini cu ministrul rus Apărării, Serghei Șoigu, prezent în cadrul unei videoconferințe cu Vladimir Putin. Într-un clip video publicat de Ria Novosti, se observă că Șoigu poartă un sacou de culoare închisă, cămașă albă și cravată. Până acum, în aparițiile sale publice Șoigu a apărut îmbrăcat în uniforma militară a Federației Ruse. Ministrul rus dispăruse din spațiul public de aproape două săptămâni, informează DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, în înregistrarea video, de câteva secunde, Șoigu poate fi observat în fereastra din stânga-sus a monitorului aflat în sala de teleconferințe a lui Vladimir Putin.

În prima secundă a înregistrării, se remarcă lipsa semnalului video (ecran negru) în fereastra corespunzătoare lui Șoigu. Ulterior, imaginea acestuia apare în fereastră, ca și cum cineva ar fi activat sau deschis în acel moment camera video.

Clipul nu a fost datat, iar Ria Novosti nu a precizat în ce moment a fost făcută această înregistrare. De asemenea, ministrul Șoigu apare îmbrăcat în haine civile (sacou de culoare închisă, cămașă albă, cravată), în condițiile în care până acum acesta era prezentat, în imaginile oficiale ale Kremlinului, în ținuta oficială, militară.

Cu o zi în urmă, în presă a apărut știrea referitoare la misterioasa dispariție a lui Șoigu din spațiul public, la o lună de la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Jurnaliști de la publicațiile ruse independente online Mediazona și Aghentstvo, care transmit prin Telegram, au afirmat că acesta nu a mai apărut în public de 12 zile.

Ultima apariție publică a lui Serghei Șoigu datează din 11 martie, când a avut o discuție telefonică cu omologul turc Hulusi Akar.

În aceeași zi, Ministerul Apărării a difuzat un videoclip care îl arată pe Șoigu vizitând Spitalul clinic militar central al armatei ruse unde înmânează decorații militarilor răniți în luptele din Ucraina.

Pe 18 martie, numele lui Serghei Șoigu este menționat într-un comunicat postat pe site-ul Kremlinului, în care se afirmă că președintele Vladimir Putin a discutat cu membrii permanenți ai Consiliului Securității Rusiei despre „mersul operațiunii speciale în Ucraina”.

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:11 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău