VIDEO „Hoț în lege” din Kazahstan, expulzat din R.Moldova. Ce s-a depistat în urma perchezițiilor

  • 17 Aprilie 2018 12:52
VIDEO „Hoț în lege” din Kazahstan, expulzat din R.Moldova. Ce s-a depistat în urma perchezițiilor

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale l-au reținut și expulzat pe Lioșa Semipalatenschii din Kazahstan, numit și „hoț în lege”.

În urma unei informații operative, ofițerii de investigații au stabilit că pe teritoriul R. Moldova a venit un cetățean al Republicii Kazahstan cu vârsta de 60 de ani, iar în cercul lumii criminale bărbatul are statut de așa numit „hoț în lege”, numele său fiind Lioșa Semipalatenschii. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a venit pe teritoriul R. Moldova cu scopul de a pregati careva aranjamente a unui canal de droguri din Kazahstan în țările europene, prin tranzitarea R. Moldova.

Lioșa Semipalatenschii a fost găsit pe 13 aprilie 2018, iar în urma perchezițiilor efectuate în apartamentul unde bărbatul era cazat, s-a depistat un alt cetățean al Republicii Kazahstan de 32 de ani, care era însoțitorul autorității criminale.

În apartament polițiștii au depistat  6.000 dolari, 3 telefoane mobile, un „Ipad”, mai multe cartele SIM a operatorilor de telefonie mobilă naționali și internaționali.

Pentru a fi prevenite careva activități ilegale, la 14 aprilie 2018, străinii au fost expulzați din Republica Moldova pe un termen de 15 ani, fiind declarați persoane indezirabile.

Forțele de ordine urmează să întreprindă un șir de măsuri speciale de investigație în vederea stabilirii persoanelor cu care au intrat în contact autoritatea criminală, stabilirea scopului final  a cetățenilor străini  pe teritoriul Republicii Moldova.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău