VIDEO History Channel va difuza un nou documentar despre regele Mihai: „Drumul către casă”

  • 27 Septembrie 2021 14:10
VIDEO History Channel va difuza un nou documentar despre regele Mihai: „Drumul către casă”

History Channel va difuza în premieră un nou film documentar despre regele Mihai în luna octombrie, la o zi înainte de aniversarea a 100 de ani de la nașterea acestuia, informează hotnews.ro.

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă”, va fi difuzat pe 24 octombrie de la ora 21:00, acesta urmând a prezenta „povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, își risca viața sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniștii impuși de Kremlin”, potrivit unui comunicat de presă remis de History Channel,notează sursa citată

Acesta adaugă că documentarul va spune „povestea dramatică a exilului unui tânăr adesea solitar, ținut în marele joc de șah dintre Vest și Rusia Sovietică. A fost prins în încercările CIA de a înființa o rezistență armată în România, iar mai târziu, a fost spionat în exil de agenții temutei Securități a lui Ceaușescu”.

Documentarul va prezenta de asemenea documente recent desecretizate din arhivele Securității și CIA, precum și înregistrări difuzate în premieră cu comentarii și observații ale Prințului Philip, Ducele de Edinburgh.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău