VIDEO | Gluma de 1 aprilie a Ministerului rus de Externe

  • 02 Aprilie 2017 12:08
VIDEO | Gluma de 1 aprilie a Ministerului rus de Externe

Pe data de 1 aprilie, Ziua Păcălelilor, Ministerul rus al Afacerilor Externe a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare audio prin care se oferă „serviciile hackerilor ruși“ și „amestecul în alegeri“.

„Ați sunat la Ambasada rusă, apelul dumneavoastră este foarte important pentru noi. Pentru a aranja un apel de la un diplomat rus către oponenții dumneavoastră politici apăsați tasta 1.“ Așa începe mesajul înregistrat, care rulează prima dată în limba rusă, apoi în limba engleză. „Pentru a folosi serviciile hackerilor ruși apăsați tasta 2“, se adaugă în mesaj. „Pentru a solicita amestecul în alegeri apăsați tasta 3 și așteptați până la următoarea campanie electorală. Vă rugăm să aveți în vedere că apelurile sunt înregistrate pentru îmbunătățirea calității serviciilor și antrenament.“

Mesajul, care vine în contextul acuzațiilor la adresa Rusiei privind ingerințele în procesul electoral de anul trecut din SUA, dar și în campaniile electorale desfășurate în statele europene în care au loc alegeri anul acesta, printre care Franța și Germania, nu a fost gustat de jurnaliștii americani, notează Russia Today. Matthew Chance, un reporter CNN, a scris pe contul său de Twitter că este „o încercare de a râde într-un fel de acuzații foarte serioase“. În acest timp, un corespondent al agenției de presă Associated Press a contactat Ministerul rus al Afacerilor Externe solicitând o „confirmare oficială“ a faptului că „mesajul înregistrat a fost o glumă“, a scris pe Facebook purtătoarea de cuvânt a Ministerului, Maria Zaharova, potrivit sursei anterior citate.

Sursa: Adevărul

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău