VIDEO | Garda de Onoare a Armatei Naționale marchează 25 de ani de la fondare

  • 22 Iunie 2017 13:35
VIDEO | Garda de Onoare a Armatei Naționale marchează 25 de ani de la fondare

Garda de Onoare a Armatei Naționale marchează astăzi, 22 iunie, 25 de ani de la fondare, transmite IPN. La ceremonia organizată pe platoul Ministerului Apărării cu ocazia aniversării, locotenentul major Vitalie Josan a spus că 22 iunie este o zi specială pentru feciorii patriei, care au avut și au tărie de caracter să treacă prin soare și ploaie, vânt și ninsoare pentru a servi poporul Republicii Moldova.

„Aceștia sunt militarii Gărzii de Onoare. Drapelul țării noastre a fost purtat cu mândrie de militarii noștri peste hotare. Vreau să recunosc că nu e ușor, dar umăr la umăr, prin antrenamente zilnice, le izbutim pe toate”, a menționat Vitalie Josan.

Eduard Ohladciuc, locțiitor șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, a spus că militarii Gărzii de Onoare și-au îndeplinit misiunile încredințate, au reprezentat Moldova la paradele militare din România, Bulgaria, Franța. În spatele acestor performante stau mii de ore de antrenament în frig, ninsoare, ploaie, vânt, soare.

Ruslan Flocea, secretarul general al Aparatului președintelui Republicii Moldova, a transmis mesajul de felicitare al șefului statului Igor Dodon. Președintele spune că este mândru de efectivul Gărzii de Onoare, care se remarcă printr-un înalt simț patriotic. „Profesionalismul și ținuta de care dați dovadă sunt considerate pe bună dreptate exemple de urmat”, se spune în mesajul lui Igor Dodon.

În mesajul de felicitare transmis din partea președintelui Parlamentului Andrian Candu se menționează că demnitatea, disciplina și onoarea constituie valori de prim ordin al fiecărui militar. Iar în mesajul premierului  Pavel Filip se spune că de fiecare dată când privește activitatea Gărzii de Onoare are un sentiment de mândrie. „Sunteți un model de a servi cu cinste, onoare și demnitate Patriei”, se menționează în mesajul transmis de  Pavel Filip.

Garda de Onoare a Ministerului Apărării este formată din militari ai Armatei Naționale și participă la numeroase ceremonii, asigurând activitățile protocolare de stat, ceremoniile de acreditare a diplomaților străini și înmânare a distincțiilor de stat etc. În Garda de Onoare sunt recrutați tinerii cu o înălțime de 185-195 cm, pregătire fizică bună, aspect exterior plăcut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău