VIDEO | GAFĂ la parada de Ziua Națională a Franței. Aviatorii au încurcat culorile drapelului național

  • 15 Iulie 2018 08:15
VIDEO | GAFĂ la parada de Ziua Națională a Franței. Aviatorii au încurcat culorile drapelului național

12.000 de membri ai forțelor franceze de securitate au fost mobilizați pentru acest week-end de foc la Paris, la parada de Ziua Franței, dar și pentru a asigura ordineaîn cazul în care Franța va câștiga Cupa Mondială la fotbal. O gafă s-a produs însă sâmbătă, la Paris, în timpul ceremoniilor de 14 iulie, Ziua Națională a Franței.

Aviatorii francezi au încurcat CULORILE DRAPELULUI NAȚIONAL, în tradiționalul survol pe deasupra Arcului de triumf. În loc de culoarea albastră, din rezervor ieșea tot fum de culoare roșie, stricând celebra imagine a tricolorului francez desenat pe cer, relatează MEDIAFAX.

Desigur, eroarea aviatorilor francezi a stârnit internauții, care au pornit glumele. ”Iată noul drapel național al Franței,” scrie unul dintre ei.

”Ou sont les neiges d'antan?” scria odată Francois Villon. Nici demonstrația aviatică de la Paris nu mai e ce a fost cândva. Seb Egloff crede că unul din piloții francezi a exagerat cu vinul roșu:

”Alarmă roșie!” comentează altul. ”Un comunist a deturnat unul dintre avioane și a adăugat o dungă roșie în plus drapelului național.”

Defilarea militarilor din Legiunea Străină.

Imagini dintr-un elicopter Tigre, în timp ce survolează centru Parisului, la parada de 14 iulie.

Trece Regimentul de cavalerie al Gărzii Republicane.

Toată lumea transmite felicitări francezilor de Ziua Națională.

Aviația franceză începe survolarea centrului Parisului, într-o spectaculoasă demonstrație aeriană.

Defilează elevii celebrei Școli Militare de la Saint Cyr.

Doi motocicliști care participau la parada s-au răsturnat în timpul unei demonstrații de îndemânare chiar în fața Arcului de Triumf.

Parada a început.

Președintele francez Emmanuel Macron ajunge pe Champs Elysees.

Pentru prima oară, la paradă participă militarii care asigură protecția informatică a structurilor militare franceze.

După ceremoniile de sâmbătă, 14 iulie, de Ziua Națională, sâmbătă francezii se pregătesc de MAREA FINALĂ a Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, pe care naționala o joacă la Moscova, împotriva Croației. Duminică seara, 4.000 de polițiști vor asigura protecția în zonele unde francezii vor urmări finala în locurile publice. Obiectivul central al forțelor de securitate este zona Champ de Mars, unde sunt așteptați peste 90.000 de parizieni, care vor vedea meciul pe un ecran gigantic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău