VIDEO/FOTO | Rezultatele perchezițiilor de amploare din nordul R.Moldova. Cinci persoane au fost reținute

  • 13 Martie 2019 13:27
VIDEO/FOTO | Rezultatele perchezițiilor de amploare din nordul R.Moldova. Cinci persoane au fost reținute

Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 20 și respectiv 41 de ani, originare din Bălți și orașul  Drochia, au fost reținute în urma a 30 de percheziții desfășurate ieri, 12 martie, anunță Inspectoratul General de Poliție (IGP).

Astfel, în mai multe raioane din nordul țării au fost depistate și ridicate mai multe bunuri printre care un pistol pneumatic, cuțite, ceasuri, bijuterii din aur, sume impunătoare de bani, cartele SIM, telefoane mobile și bâte. De asemenea, au fost efectuate percheziții în patru penitenciare: nr.4-Cricova, nr.6-Soroca, nr.11-Bălți și nr.18-Brănești.

„Bănuiții sunt suspectați că ar fi membrii unei grupări criminale, coordonată de către mai mulți deținuți din penitenciare și că ar fi săvârșit mai multe atacuri tâlhărești, în raioanele de nord a țării. Liderul grupării ar fi un deținut, în vârstă de 55 de ani, încarcerat în Penitenciarul Nr.6 Soroca”, se precizează în comunicatul IGP. 

Poliția a fost sesizată, la sfârșitul anului 2018, de comiterea mai multor cazuri de pătrundere în domiciile unor bătrâni, preponderent în raioanele din nordul țării, de către persoane necunoscute, cu aplicarea violenței și deposedarea acestora de mijloace bănești.

Angajații Ispectoratului Național de Investigații și procurorii raionului Drochia au reținut, la 27 ianuarie 2019, patru suspecți. 

În urma investigațiilor s-a stabilit că autorii anteriori, foști deținuți, aflându-se la libertate, țineau legături cu alți deținuți din IP Bălți, Soroca, care anterior au fost ducumentați pentru organizarea din peniteciare a infracțiunilor analogice.

Astfel, polițiștii împreună cu procurorii din raioanele Sîngerei, Soroca și Dondușeni,  au  inițiat măsuri speciale  de investigații, unde au fost identificați 3 deținuți din penitenciarele nr.4-Cricova, nr.6-Soroca și nr.11-Bălți. Aceștia,  identificau persoane din libertate pe care îi instigau la comiterea diferitor tipuri de infracțiuni.

În urma colaborării cu Administrația Națională a Penitenciarelor, au fost desfășurate percheziții și  în penitenciarele în care își ispășesc pedepsele aceste persoane pentru a proba activitatea criminală a acestora.  Persoanele reținute sunt suspectate că ar fi comis și atacul tâlhăresc din satul Rădoaia, raionul Sîngerei, care a avut loc la data de 23 februarie curent. La fel, bănuiții sunt  suspectați în comiterea altor  infracțiuni.

Alte cinci persoane aflate în detenție, care ar fi dirijat activitatea infracțională a grupării urmează a fi escortate pentru a stabili toate circumstanțele și implicarea acestora la alte infracțiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău