VIDEO/FOTO | Echipe ale Armatei Naționale, tehnică militară, polițiști și salvatori în satele Etulia și Cișmichioi, plasate în regim de carantină din cauza pandemiei

  • 25 Aprilie 2020 10:41
VIDEO/FOTO | Echipe ale Armatei Naționale, tehnică militară, polițiști și salvatori în satele Etulia și Cișmichioi, plasate în regim de carantină din cauza pandemiei

Echipe ale Armatei Naționale, tehnică militară, polițiști și salvatori se află, începând de astăzi, în satele Etulia și Cișmichioi, plasate în regim de carantină din cauza pandemiei, conform deciziei Comisiei pentru situații excepționale.

Echipele de militari ai Armatei Naționale vor monitoriza și supraveghea, alături de polițiști, deplasarea localnicilor și vehiculelor. Potrivit Centrului Operațional de Comandă, 38 de militari din Brigada de Infanterie motorizată „Dacia” și Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” au instalat, în dimineata zilei de azi, posturi fixe de control la intrările și ieșirile din cele două localități pentru a monitoriza traficul.

În operațiunile de gestionare a circulației persoanelor și transportului sunt implicate și șase unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale.

De asemenea, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ăn măsurile de prevenire sunt antrenați 14 salvatori, polițiști și soldați ai Forțelor Armate cu 15 unități de tehnică. La intrare în localitățile sunt amplasate corturi, iar accesul este permis doar echipelor de urgență, dar și celor care mențin infrastructura localității. Acțiunile organizate și desfășurate vin întru asigurarea securității locuitorilor localităților și pentru prevenire a răspândirii infecției COVID – 19. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au menirea de a menține securitatea cetățenilor și de a acorda suportul necesar autorităților publice la fața locului. De asemenea, angajații IGSU vor fi implicați în măsurile de prevenire pericolului de răspândire a epedimiei prin informarea populației din localitățile Etulia și Ceșmichioi. Aici, o să activeze echipajele mobile cu autospeciale de intervenție, care vor difuza mesaje audio de avertizare a cetățenilor.

De menționat că în prezent, un număr total de 145 de militari din Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova” și „Dacia”, Batalionul 22 de menținere a păcii, Regimentul de Rachete Antiaeriene și Batalionul cu Destinație Specială „Fulger”, cu 23 de unități de tehnică, se află la 25 de posturi fixe amenajate în localitățile aflate în carantină — Talmaza, Carahasani, Ștefan Vodă, Soroca, Glodeni, Brînzeni, raionul Edineț, dar și la Etulia și Cișmichioi, raionul Vulcănești.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău