VIDEO/FOTO | Cum au acționat salvatorii din R.Moldova la cel mai mare exercițiu de descarcerare în Germania

  • 24 Octombrie 2019 10:05
VIDEO/FOTO | Cum au acționat salvatorii din R.Moldova la cel mai mare exercițiu de descarcerare în Germania

O delegație de ofițeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a participat, în perioada 19-20 octombrie, la exercițiul internațional privind aplicarea tehnicilor moderne de salvare și descarcerare “Rescue Days” ediția 2019. Evenimentul s-a desfășurat în orașul Mosbach Germania.

Aici peste 80 de instructori din Germania, Franța, Austria, Italia, Elveția, Statele Unite ale Americii, Olanda și Slovenia au instruit peste 600 de salvatori din 26 de țări în domeniul noilor tehnici de intervenție și salvare.

În decurs de patru zile salvatorii din Republica Moldova au făcut cunoștință cu noile metode de descarcerare, deblocare, extragerea victimelor sub dărâmături, salvare în lanț, dar și securizare, stabilizare și înlăturare construcțiilor care prezintă pericol în urma situațiilor de urgență. Totodată, angajații IGSU în comun cu echipele de salvatori din alte țări au practicat tactici de intervenție prin simularea accidentelor rutiere grave cu implicarea mai multor tipuri de transport.

 

Astfel, salvatorii din țara noastră au participat la exerciții unde au efectuat lucrări de deblocare, descarcerare, dar și salvare a mai multor persoane în urma accidentelor de circulație cu implicarea unui tren, autobuz, dar și diverse autocamioane, utilizând  tehnici și metode noi, dar și  echipament specializat.

Exercițiul “Rescue Days” ediția 2019 a fost organizat de cea mai vestită companie producătoare de sisteme hidraulice de salvare cu suportul Brigăzii de pompieri din regiunea Neckar-Odenwald și Centrul de Instruire Salvare și Ajutor din Germania. Cursul de instruire a avut drept scop schimbul de experiență între echipele internaționale, însușirea noilor metode de intervenție,  salvare și descarcerare aplicate în diverse situații excepționale cu implicarea  mijloacelor de transport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău