VIDEO/FOTO | Ambasadorul Daniel Ioniță și bașcanul Irina Vlah au participat la sărbătorirea Zilei Naționale a României la Comrat

  • 12 Decembrie 2019 12:37
VIDEO/FOTO | Ambasadorul Daniel Ioniță și bașcanul Irina Vlah au participat la sărbătorirea Zilei Naționale a României la Comrat

„Am participat cu mare placere la Serbarea organizată în onoarea Zilei Nationale a României la Universitatea de Stat din Comrat, de către doamna profesor dr. Carmen Dimitriu, lector de limba română”, a anunțat ieri, 11 decembrie, pe Facebook ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

„Multumesc mult tuturor pentru participare, inclusiv conducerii UTAG, profesorilor, studentilor si elevilor!”, a mai spus ambasadorul.

De asemenea, potrivit presei din regiune, bașcanul Irina Vlah și Daniel Ioniță au vizitat spitalul din Comrat, liceul „Mihai Eminescu” și Univeristatea de Stat din Comrat. Ei au discutat despre proiectul RoAid datorită căruia spitatul raional din Comrat va fi dotat cu tehnică spitalicească în valoare esttimativă de 250.000 de euro.

„Am văzut aici copii minunați, profesori entuziaști. Guvernul României i-a susținut în ceea ce ține de mediul educațional. Este vorba de mijloace de transport, renovarea sălilor de clasî, precum și construirea unui bloc nou în cadrul liceului „Mihai Eminescu”. Vedem că este foarte necesară construirea acestui bloc”, a declarat ambasadorul, în fața presei, la liceul „Mihai Eminescu”:

Irina Vlah a declarat că autoritățile din Găgăuzia sunt interesate ca în cadrul liceului să fie asigurate condiții bune și copiii să poată studia limba de stat.

Iată cum a fost sărbătorită Ziua Națională a României la Univeristatea din Comrat:

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău