VIDEO | Ambasadorul al SUA în R. Moldova, Derek Hogan, vine cu un mesaj de felicitare cu ocazia celebrării celor 30 de ani de independență

  • 27 August 2021 16:57
VIDEO | Ambasadorul al SUA în R. Moldova, Derek Hogan, vine cu un mesaj de felicitare cu ocazia celebrării celor 30 de ani de independență

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek Hogan a adresat un mesaj de felicitare Republicii Moldova, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de independență.

„Am onorea și plăcerea să salut poporul Republicii Moldova, oriunde v-ați afla, celebrând al 30-lea an de independență. Pe când eram Ambasador al Statelor Unite în Moldova, am avut privilegiul să mă alătur celebrării Zilei Independenței la Chișinău și în întreaga voastră țară frumoasă. Sunt încântat să mă alătur virtual celebrării din acest an. În numele Departamentul de Stat al SUA, ași dori să adresez cele mai călduroase urări și felicitări pentru Moldova de Ziua Independenței.

Din momentul declarării independenței de Uniunea Sovietică în 1991, poporul Republicii Moldova a muncit fără oboseală pentru a îmbrățișa valorile noastre democratice comune. Acum, când noul Guvern a preluat un mandat de reformare instituțională, noi, de asemenea, apreciem R. Moldova pentru eforturile reînnoite de a construi o națiune mai prosperă și sigură. Statele Unite rămân angajate în susținerea eforturilor R. Moldova de consolidare a relațiilor cu partenerii Occidentali și menținerea suveranității și integrității sale teritoriale.

Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu președintele Maia Sandu, prim-ministrul Gavrilița în vederea avansării parteneriatului nostru strategic. Încă o dată, felicitări cu 30 de ani de independență. Sunt convins că relația noastră bilaterală și legăturile între popoarele noastre vor continua să se extindă în anii care vin”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău