VIDEO | Forțele separatiste proruse din Donbas au încercat să treacă peste linia de demarcare, atacând militarii ucraineni. Consiliul Național de Securitate și Apărare de la Kiev, convocat în ședință

  • 18 Februarie 2020 12:02
VIDEO | Forțele separatiste proruse din Donbas au încercat să treacă peste linia de demarcare,  atacând militarii ucraineni. Consiliul Național de Securitate și Apărare de la Kiev, convocat în ședință

Forțele separatiste proruse din Donbas, Ucraina, au încercat, în această dimineață, să treacă peste linia de demarcație atacând militarii ucraineni. Aceștia au utilizat arme interzise prin Acordul de la Minsk, potrivit presei ucrainene. Luptele au durat câteva ore, iar în urma acestora un militar ucrainean a murit, iar alți patru au fost răniți.

Potrivit pravda.com.ua, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a calificat aceste acțiuni drept o tentativă de a întrerupe procesul de pace. „La cinci ani de la tragedia de la Debalțevo, rebelii și ocupanții au organizat o provocare cinică. Nu este o simplă provocare cinică , scopul căreia este de a apăsa pe rana de la Debalțevo, care niciodani nu se va vindeca definitiv. Este o încercare de a întrerupe procesul de pace”, a declarat Volodimir Zelenski.

Liderul de la Kiev a mai spus că astăzi va fi convocat în ședință Consiliul Național de Securitate și Apărare în cadrul căreia va fi examinată situația și vor fi luate decizii referitor la următoarele acțiuni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău