VIDEO | Finlanda: ''Avalanșă'' de succes pentru o operă de artă uriașă, creată în zăpadă

  • 11 Februarie 2021 19:00
VIDEO | Finlanda: ''Avalanșă'' de succes pentru o operă de artă uriașă, creată în zăpadă

Un artist în devenire din Finlanda și o mână de voluntari au repurtat un mare succes la public și în media cu o imensă operă de artă trasată cu pașii în zăpadă, informează joi AFP și BBC, citate de Agerpres.

Lucrarea semnată de Janne Pyykkö, cu un diametru de 160 de metri, asemănătoare cu o mandala văzută de sus, a fost realizată weekendul trecut și este considerată cel mai mare desen creat în zăpadă în țara nordică.

Văzută de la sol, cu greu poate fi percepută frumusețea sa. De la înălțime, însă, i se dezvăluie splendoarea sofisticată a rozetelor împletite.

"A fost o provocare pentru mine să explic totul și să păstrez entuziasmul tuturor pentru proiect... și a funcționat!", a declarat pentru AFP Janne Pyykkö, consultant IT la bază.

Dorind pur și simplu să "creeze ceva frumos" în stratul de zăpadă cu o grosime de 30 care acoperă un teren de sport din Espoo, o suburbie a capitalei Helsinki, Janne Pyykkö a desenat mai întâi proiectul pe computer.

El a recrutat apoi voluntari din rândurile unui grup de entuziaști ai rachetelor de zăpadă. La fața locului, ei au utilizat corzi pentru a trasa cercuri perfecte după un model desenat pe o hartă.

Potrivit BBC, Pyykkö a fost inspirat de "eroul" său, Simon Beck - un artist britanic renumit pentru desenele în zăpadă.

"Am petrecut trei ore râzând și plimbându-ne" sub soarele hibernal, la minus 10 grade, a povestit Elena Ceccarelli, una dintre voluntari.

Un alt voluntar, Petri Teralainen, a declarat că în timp ce punea un picior în fața celuilalt pe stratul alb și gros de zăpadă "a fost foarte greu de înțeles cum va arăta această operă de artă".

"Așa că a fost minunat să văd fotografia de sus, era perfectă", a adăugat el.

Janne Pyykkö a declarat că are deja în minte alte proiecte, deși "puțin mai mici, poate".

"Dar, din moment ce oamenii sunt atât de entuziasmați, cred că vor exista noi modele în zăpadă, în săptămânile următoare", a promis el.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău