VIDEO | FBI publică noi imagini cu suspectul care a plasat bombe în apropierea Congresului

  • 10 Martie 2021 10:40
VIDEO | FBI publică noi imagini cu suspectul care a plasat bombe în apropierea Congresului

Poliția federală americană FBI a difuzat marți noi imagini ale unui bărbat suspectat că ar fi plasat bombe artizanale la Washington în 5 ianuarie, în ajunul asaltului împotriva Capitoliului, cu speranța că va primi informații care să permită identificarea acestuia, relatează AFP.


Înregistrarea video făcută publică arată imagini cu suspectul captate de camere de supraveghere pe mai multe străzi ale capitalei SUA. Îmbrăcat în pantaloni negri și cu o bluză de trening, chipul său este ascuns de o glugă, o mască și ochelari. El poartă mănuși și ține un rucsac într-o mână.

FBI a publicat deja fotografii ale suspectului, în special cu încălțămintea sport de firmă pe care o purta, oferind o recompensă de 100.000 de dolari pentru orice informație care ar duce la arestarea lui.

Bărbatul este suspectat că ar fi plasat bombe artizanale în apropiere de sedii ale partidelor republican și democrat, în apropiere de Capitoliu. Bombele nu au explodat și ar putea să nu fi fost destinate decât pentru a îndepărta poliția de Capitoliu tocmai înaintea asaltului.

"Continuăm să credem că cineva, undeva, are informații a căror importanță nu a realizat-o până acum", a declarat Steven D'Antuono, director adjunct al biroului FBI din Washington.

Aceste bombe artizanale erau "dispozitive operaționale care ar fi putut exploda, provocând răni grave sau moarte", a subliniat el.

Mai multe mii de susținători ai lui Donald Trump au luat cu asalt sediul Congresului în 6 ianuarie, în momentul în care aleșii certificau victoria rivalului său democrat Joe Biden în alegerile prezidențiale.

Cinci persoane și-au pierdut viața în cursul acestui atac, al cărui caracter spontan este din ce în ce mai pus discuție și peste 300 de persoane au fost arestate până în prezent în legătură cu participarea lor asalt. 

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău