VIDEO | Explozii puternice auzite în Sankt Petersburg, orașul natal al lui Vladimir Putin. Rușii invocă un „incident” neverosimil

  • 31 Ianuarie 11:15
VIDEO | Explozii puternice auzite în Sankt Petersburg, orașul natal al lui Vladimir Putin. Rușii invocă un „incident” neverosimil

În cursul nopții de marți spre miercuri explozii puternice au putut fi auzite în Sankt Petersburg, orașul natal al președintelui Vladimir Putin, cel puțin una dintre acestea părând a avea loc la o uzină de prelucrare a petrolului.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe înregistrări video filmate de camere CCTV din Sankt Petersburg care surprind explozii auzite din diferite părți ale orașului, scrie Hotnews.

Deși forțele armate ucrainene nu par să fi revendicat deocamdată un atac asupra orașului din nord-vestul Rusiei, aceasta nu ar fi prima oară când ele lansează lovituri în direcția acestui oraș aflat la 850 de kilometri de cel mai apropiat punct al graniței dintre Rusia și Ucraina.

De exemplu, pe 18 ianuarie un ministru ucrainean a declarat că forțele Kievului au folosit o dronă autohtonă care a zburat 1.250 de kilometri pentru a lovi un terminal petrolier din Sankt Petersburg, al doilea cel mai mare oraș al Rusiei după capitala Moscova.

„Am lovit ținta noaptea trecută iar chestia asta (n.r. drona) a zburat exact 1.250 de kilometri”, a declarat la momentul respectiv Oleksandr Kamîșin, ministrul ucrainean pentru industrii strategice, cel responsabil de producția de armament. El a declarat ironic că atacul lansat asupra Sankt Petersburgului a făcut parte dintr-un „nou stadiu de lucrări în această zonă”.

Presa rusă spune că o dronă ucraineană doborâtă a căzut întâmplător pe o rafinărie de petrol

Mai multe canale de Telegram rusești au transmis acum că una dintre exploziile din cursul nopții de marți spre miercuri a avut loc la rafinăria de petrol Nevski Mazut, care se află relativ aproape de centrul orașului și la o scurtă distanță de malul râului Neva care traversează Sankt Petersburg.

TASS, una dintre agențiile de presă ale statului rus, notează că administrația locală și agențiile de aplicare a legii „stabilesc circumstanțele incidentului la un sit industrial din cartierul Nevski al orașului”.

„În zona deversării de păcură la un sit industrial din districtul Nevski, a avut loc un incident care a necesitat atenția agențiilor de aplicare a legii. Nu au fost răniți. Nu au fost cauzate pagube proprietății. Administrația orașului cooperează cu organele de drept și cu toate agențiile de aplicare a legii”, a declarat serviciul de presă al primăriei locale într-un comunicat.

Fontanka, un site de știri din Sankt Petersburg cunoscut la nivel național, transmite în schimb că „bubuiturile puternice care i-au trezit pe locuitorii din Sankt Petersburg și din regiunea Leningrad în noaptea de 31 ianuarie au fost opera apărării aeriene”.

Acest site de știri susține că o dronă ucraineană a fost lovită de un sistem de rachete antiaeriene S-400 la ora a 4:20 deasupra localității Kolpino și că aceasta a căzut în perimetrul rafinăriei Nevski Mazut la ora 4:50, unde mai multe rezervoare au luat foc. Fontanka afirmă că decalajul de jumătate de oră a fost cauzat de faptul că drona nu s-a prăbușit imediat după ce a fost lovită.

Localitatea Kolpino se află la aproximativ 26 de kilometri sud-este de Sankt Petersburg.

Potrivit aceleiași surse, incendiul a fost stins de echipaje din cadrul Ministerului Situațiilor de Urgență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău