VIDEO | Explozie în Mexic: Cel puțin 21 de morți și 71 de răniți în timp ce încercau să fure dintr-o conductă de carburant

  • 19 Ianuarie 2019 11:11
VIDEO | Explozie în Mexic: Cel puțin 21 de morți și 71 de răniți în timp ce încercau să fure dintr-o conductă de carburant

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise și alte 71 rănite în explozia unei conducte de carburant sparte în statul Hidalgo din centrul Mexicului, a anunțat guvernatorul acestui stat Omar Fayad într-o postare pe Twitter, informează dpa.

Potrivit mass-media locale, sute de persoane care încercau să-și umple recipientele s-au adunat în apropierea conductei sparte la Tlahuelilpan, la aproximativ 85 de kilometri nord de Ciudad de Mexico. Cauza exploziei nu este încă clară.

Înregistrări video arată flăcările care se înalță spre cer de la conducta ce a explodat.

Potrivit lui Fayad, guvernul local coordonează eforturile de salvare. El a indicat de asemenea că acordarea asistenței medicale persoanelor care suferă de arsuri este prioritatea maximă.

Accidentul a avut loc la doar câteva săptămâni după ce președintele Andres Manuel Lopez Obrador a lansat o inițiativă de combatere a furtului de carburant în Mexic, unde din cauza bandelor criminale și a angajaților corupți, compania petrolieră de stat Pemex a suferit pierderi de 6 miliarde de pesos (3,1 miliarde de dolari) în 2018.

Potrivit Pemex, încercări de a fura carburant din conducte ce au fost sparte au avut loc în medie o dată la fiecare 30 de minute anul trecut.

Guvernatorul statului i-a avertizat vineri pe localnici împotriva furtului de carburant, notând că "pe lângă faptul că este ilegal, vă pune viața și pe cea a familiilor în pericol".

Președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a cerut printr-un mesaj pe Twitter "întregului guvern" să se implice în intervenția la fața locului, notează Reuters.

Campania antifurt, lansată de președintele mexican la 20 decembrie, a condus la penurii și cozi lungi la stațiile de benzină, notează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău