VIDEO | Evacuări în masă. Un fenomen numit „ciclogeneză explozivă” a declanșat inundații masive în SUA|

  • 19 Martie 2019 10:55
VIDEO | Evacuări în masă. Un fenomen numit „ciclogeneză explozivă” a declanșat inundații masive în SUA|

Topirea zăpezii și cantitatea record de precipitații din ultimele zile au provocat inundații în mai multe state din zona centrală a Statelor Unite, provocând decesul a trei persoane, iar mii de persoane au fost evacuate, informează site-ul postului BBC News, preluat de Mediafax.

Printre victime se numără și un bărbat care încerca să salveze persoane străine surprinse de inundații, au relatat oficialii americani. Alte două persoane sunt date dispărute de câteva zile.

Meteorologii au anunțat că zona central-vestică a Statelor Unite a fost afectată de fenomenul numit „ciclogeneză explozivă", un proces de scurtă durată, dar foarte violent, similar unui ciclon.

Președintele Donald Trump a descris inundațiile drept „devastatoare", adăugând că Administrația de la Casa Albă ține în permanență legătura cu oficialii locali din regiunile afectate.

Fluviul Missouri a atins niveluri record în unele zone, în special în statele Iowa și Nebraska, care au fost cele mai grav afectate de inundații. Intemperiile au provocat pagube majore și în statele Wisconsin, Minnesota și South Dakota.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău