VIDEO emoționant | Lanț uman format din cetățenii țărilor baltice până la granița cu Belarus. Oamenii "și-au dat mâna" în semn de solidaritate cu protestatarii

  • 24 August 2020 13:55
VIDEO emoționant | Lanț uman format din cetățenii țărilor baltice până la granița cu Belarus. Oamenii

Mii de oameni din țările baltice s-au solidarizat cu protestatarii din Belarus care vor organizarea unui nou scrutin prezidențial, formând lanțuri umane până aproape de granița cu Belarusul.

Locuitorii din Estonia, Lituania și Letonia "și-au dat mâna" duminică într-un lanț uman în semn de solidaritate cu protestatarii din Belarus, demonstrația fiind numită Calea Libertății, scrie Agerpres și digi24. Demonstrația vine la trei decenii după un gest similar de protest, când la 23 august 1989 țările baltice și-au exprimat dorința de a obține independența față de Uniunea Sovietică.

”Puteți înțelege mai bine ca oricine, pentru că nu cu mult timp în urmă ați trecut prin același lucru ca și noi ”, a spus Svetlana Tihanovskaia, care s-a declarat "mândră de belarușii" care și-au depășit teama "pentru a-și apăra drepturile". "Acest gest este foarte important pentru mine și pentru toți cetățenii din Belarus", a mai adăugat lidera opoziției.

În ultimele două săptămâni, zeci de mii de demonstranți au ieșit pe străzile din Minsk și din alte orașe din Belarus pentru a protesta contra realegerii controversate a lui Lukașenko, în vârstă de 65 de ani, în funcția de președinte la scrutinul de la 9 august. Unii muncitori din mai multe fabrici din Belarus s-au alăturat protestelor.

Aleksandr Lukașenko a negat că ar fi fost comise fraude la alegeri, așa cum acuză opoziția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău