VIDEO | Echipajul SMURD din R.Moldova a transportat la Chișinău bărbatul accidentat din Oradea

  • 02 Septembrie 2017 20:30
VIDEO | Echipajul SMURD din R.Moldova a transportat la Chișinău bărbatul accidentat din Oradea

Sâmbătă, 2 septembrie, dimineață a fost încheiată misiunea echipajului SMURD pentru transportatrea unui bărbat, cetățean al Republicii Moldova, care a suportat un accident de circulație în apropiere de Oradea, România.

Pacientul în vîrstă de 42 de ani a fost adus cu o ambulanță de tip C1 de terapie intensivă, fiind monitorizat pe parcursul drumului de medicii și paramedicii SMURD.

Echipa din Republica Moldova a ajuns la Oradea, către seara zilei de ieri, iar după 11 ore de drum au reușit să aducă bărbatul la Institututul de Medicină Urgentă din Chișinău. Pe parcursul drumului, acesta a fost monitorizat, ajungînd la Chișinău în stare stabilă. Pacientul va continua tratamentul în secția de traumatologie a spitaluilui.

Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova, în ultimul trimestru, acesta este al treilea caz de transportare a cetățenilor țării noastre din străinătate prin intermediul Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare. Un caz similar a avut loc pe datat de 20 iulie 2017, atunci cînd SMURD a adus acasă doi bărbați moldoveni care au suportat un accident rutier la Cernăuți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău