VIDEO | „Drumuri bune” de grosimea unui deget în Raionul Florești, cu asfalt turnat în noroi. Reacția autorităților locale

  • 21 Iulie 2018 15:53
VIDEO | „Drumuri bune” de grosimea unui deget în Raionul Florești, cu asfalt turnat în noroi. Reacția autorităților locale

Un drum din satul Vărvăreuca, raionul Florești, a fost reparat turnându-se asfalt de grosimea unui deget direct în noroi. „Proiectul “drumuri mai bune la sate” este din nou lucrat cu succes, mulțumim guvernului și primăriei Varvareuca”, a scris un internaut pe facebook postând câteva fotografii și un clip video cu drumul proaspăt „reparat”.

În replică, administrația companiei care realizează lucrările a declartat pentru Mold-Street că va repara drumul calitativ, din bani săi. 

"Proiectul "drumuri mai bune la sate" este din nou lucrat cu succes, mulțumim guvernului si primăriei Varvareuca", a scris pe pagina sa de facebook, Ion Țibrigan, care a postat și o înregistrare video din care se vede cum asfaltul, cu o grosime de 1-2 cm, a fost turnat direct în noroi și poate fi luat scopbit cu degetele.

Cine a efectuat lucrările

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) lucrările la acest segment drum sunt efectuate de compania Dromas-Cons SRL (Contract nr.11-18/210 din 22 mai 2018), deținută de afaceristul Piotr Dacin. 

Conform contractului, Dromas-Cons urma să efectuaze lucrări de reparație curentă la un segment de 150 de metri de drum din Varvareuca, pe șoseaua Florești-Nicolaevca-Sângerei. Valoarea lucrărilor din Varvareuca este de 963.353 lei și ele sunt parte a unui contract de 67,44 milioane de lei, câștigat de companie pentru toate localitățile din raionul Florești.

ASD afirmă că lucrările în Varvareuca urmau să înceapă pe 16 iunie, iar pe 19 iulie este indicat că acestea ar fi fost deja îndeplinite.

Andrei Iazinschi, responsabil tehnic din partea ASD pentru aceste lucrări a declarat că nu poate comenta postarea și nici calitatea lucrărilor la acest segment de drum, susținând că se află la spital pe o chestiune gravă și încă nu a fost la fața locului.

"Nu am fost încă la acest obiect, dar dacă e ceva necalitativ, vom face din contul nostru al companiei. Asta sunt cheltuielile noastre, asfaltul nostru. Nu vă faceți griji", a declarat la telefon responsabilul tehnic pentru aceste lucrări de la compania Dromas-Consl, după care a închis invocând că e descărcat telefonul.

Solicitată de TV8, primărița satului, Nina Ivanes, afirmă că pe porțiunea de drum din imagini anterior nu a fost asfalt deloc, iar asfaltul pus ar reprezinta o primă etapă din procesul de reparație, iar ulterior grosimea asfaltului va fi de peste patru centimetri ca și în altă parte.

Ea spune că porțiunea dată are o lungime de vreo 50 de metri și o lățime de șase metri, iar pentru reparația ei, compania responsabilă a cerut Chișinăului o mașină de asfalt în plus. Ea susține că drumul dat „o sută de procente” va fi reparat așa cum trebuie.

Contracte de 138 milioane lei pentru Dromas-Cons

De notat că pe 17 iulie, în cadrul unei ședințe cu responsabilii de la ASD și antreprenorii ce efectuează lucrările la acest proiect electoral, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a declarat că "prioritară este realizarea lucrărilor de reparație calitativ și în termenii stabiliți".

"Acesta este primul an în care investim atât de mult în infrastructura drumurilor și ne dorim să continuăm acest proiect, astfel încât, în fiecare localitate din Moldova, să avem toate drumurile bune”, a afirmat Gaburici. 

De notat că în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova” Dromas-Cons a câștigat două contracte de efectuare a lucrărilor de reparație în valoare totală de 138,3 milioane lei.

Astfel pe lângă contractul pentru raionul Florești, Dromas-Cons a fost selectat să repare drumurile și în raionul Nisporeni, inclusiv în satul de baștină a inițiatorului proiectului, liderul democrat Vlad Plahotniuc. Fotografiile postate de Administrația de stat a drumurilor relevă că aici lucrările s-ar face mai calitativ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău