VIDEO | Două nave rusești din Marea Neagră au fost distruse cu drone Bayraktar. Ucraina: „Efectuau misiuni de recunoaștere la gurile Dunării”

  • 02 Mai 2022 14:26
VIDEO | Două nave rusești din Marea Neagră au fost distruse cu drone Bayraktar. Ucraina: „Efectuau misiuni de recunoaștere la gurile Dunării”

Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că două nave ruse de mici dimensiuni tip Raptor-class (barca de patrulare), au fost distruse luni dimineață lângă Insula Șerpilor de drone tip Bayraktar.

Imaginile video făcute publice de autoritățile ucrainene arată momentele în care cele două nave rusești sunt lovite de dronele turcești și explodează, relatează DIGI24.

Potrivit Ucrainei, cele două vedete rusești au încercat anterior să efectueze o misiune de recunoaștere la gurile Dunării.

„Sub acoperirea întunericului, navele de asalt inamice Raptor au încercat să efectueze o misiune de recunoaștere a situației la gurile Dunării. Simțind pericolul, cele două vedete s-au retras spre Insula Șerpilor, dar acolo le-a ajuns din urmă pedeapsa Bayraktar”, se afirmă într-un comunicat al Comandamentului operativ "Sud" al forțelor armate ucrainene.

Vedetele de patrulare de mare viteza de tip Raptor utilizate de Flota rusă din Marea Neagră sunt destinate, între altele, pentru operațiuni de patrulare, interceptarea și reținerea unor obiective de mici dimensiuni și desantul de trupe în zone de coastă.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
12
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău