VIDEO Doi luptători britanici capturați la Mariupol cer să fie dați la schimb pentru Viktor Medvedciuk. Apelul făcut către premierul Boris Johnson

  • 18 Aprilie 2022 15:12
VIDEO Doi luptători britanici capturați la Mariupol cer să fie dați la schimb pentru Viktor Medvedciuk. Apelul făcut către premierul Boris Johnson

Doi voluntari britanici capturați în Ucraina au fost prezentați luni de o televiziune de stat rusă, aceștia cerând să fie dați la schimb cu Viktor Medvedciuk, politicianul pro-rus arestat de Ucraina, relatează Reuters, citat de HotNews.ro.

Ambii bărbați, Shaun Pinner și Aiden Aslin, au vorbit după ce au fost somați să o facă de către un bărbat neidentificat. Imaginile au fost difuzate de televiziunea de stat Rossiya 24, notează sursa citată.

Cei doi bărbați i-au cerut premierului britanic Boris Johnson să îi ajute să se întoarcă acasă în schimbul eliberării politicianului pro-rus Viktor Medvedciuk de către ucrainenii.

Imaginile au fost difuzate luni în jurul aceleiași ore la care Ucraina a difuzat o înregistrare cu Medvedciuk filmată de SBU, serviciul de informații al Kievului, în care bărbatul cere să fie schimbat pentru prizonieri ucraineni din Mariupol.

Într-un apel făcut direct către președinții Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, Medvedciuk a cerut să fie predat Moscovei în schimbul apărătorilor din orașul-port de la Marea Azov și ca tuturor civililor să li se permită să plece din acesta.

Luptătorii britanici îi cer ajutorul lui Boris Johnson

Atât Pinner cât și Aslin au luptat de partea ucrainenilor în Mariupol, controlat aproape în totalitate de forțele rusești după aproape două luni de lupte grele.

Bărbatul neidentificat văzut în imaginile transmise de Rossiya 24 le-a arătat britanicilor pe telefonul său mobil o înregistrare video cu Oksana, soția lui Medvedciuk, în care aceasta a făcut la rândul ei un apel pentru eliberarea sa în schimbul celor doi.

„Înțeleg situația”, afirmă Pinner, care pare obosit și agitat după ce i-a fost arătată înregistrarea video. „Aș dori să fac apel către guvern să mă ducă înapoi acasă, mi-aș dori să îmi văd soția din nou”, spune el.

Pinner a făcut un apel direct către premierul Boris Johnson atât din partea sa cât și a lui Aslin.

„Încercăm schimbarea mea și a lui Aiden Aslin în schimbul domnului Medvedciuk. În mod evident, aș aprecia cu adevărat ajutorul dumneavoastră în această privință”, a mai spus acesta.

„Cred că Boris trebuie să asculte ceea ce Oksana (soția lui Medvedciuk a spus”, afirmă și Aslin, cerându-i la rândul său ajutorul premierului britanic pentru a fi dus acasă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău