VIDEO | Doi copii transportați în stare gravă la spital după ce s-au prăbușit în gol în cariera Micăuți

  • 12 Februarie 2023 14:16
VIDEO | Doi copii transportați în stare gravă la spital după ce s-au prăbușit în gol în cariera Micăuți

Doi copii de 10 și 11 ani din localitatea Micăuți au fost salvați de polițiștii din Strășeni în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, scrie Radio Chișinău.

Într-un mesaj, postat pe pagina de Facebook a poliției se menționează că părinții minorilor au sesizat poliția, comunicând că, copiii ar fi plecat la joacă în după-amiaza zilei de sâmbătă, 11 februarie, și nu s-au mai întors.

Pentru căutarea minorilor au pornit imediat mai multe echipaje de polițiști, ulterior alăturându-se reprezentanții primăriei, membrii Asociației de vânători precum și un grup de voluntari.

După mai multe ore de eforturi și căutări, astăzi, 12 februarie, în jurul orei 11.00 copiii au fost găsiți într-o groapă de pe teritoriul carierei de piatră din Micăuți. Ținând cont că, în acele împrejurimi nu are acces transportul, polițiștii au scos copiii pe brațe, ulterior cu automobilul de serviciu i-au transportat la cel mai apropiat punct medical pentru acordarea primului ajutor, de unde au fost preluați de ambulanță.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, minorii s-ar fi jucat în localitate apoi ar fi decis să plece pe teritoriul carierei de piatră din Micăuți. La un moment dat, în locul unde se aflau, un mal de pământ s-a surpat și copiii au căzut într-o groapă cu o adâncime de aproximativ 70-100 de metri, fiind loviți de bolovani.

Aceștia s-au aflat acolo pe parcursul întregii nopți, iar dimineață au fost găsiți și salvați de polițiști.

La moment minorii primesc îngrijirile necesare, iar polițiștii investighează toate circumstanțele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău