VIDEO | Dodon trage cu tunul la St. Petersburg – în plin scandal diplomatic între Moscova și Chișinău

  • 31 Mai 2017 15:48
VIDEO | Dodon trage cu tunul la St. Petersburg – în plin scandal diplomatic între Moscova și Chișinău Sputnik Moldova

În plin scandal diplomatic cu Rusia, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și-a făcut apariția la Sankt Petersburg, vechea capitala imperiala a Rusiei. Aici, printre altele, a fost lasat să tragă cu tunul spre ”unionistii români” – cel puțin așa ne explica gestul presedintelui un simpatizant al acestuia, pe pagina de Facebook a lui Igor Dodon.

Oficial, vizita liderului moldovean este legată de participarea sa la Forumul Economic de la Sankt-Petersburg  (SPIEF 2017).

Aparent, scandalul diplomatic dintre Moldova si Rusia nu a afectat relația de prietenie a lui Dodon cu conducerea rusă, fiindu-i chiar acordata onoarea să traga cu tunul din vechiul bastion imperial Petropavlovsk. Imaginile au fost postate de Dodon însuși pe pagina sa de Facebook.

„În buna și vehea tradiție din 1865, se efectueza o salva de tun la St. Petersburg, exact la ora 12:00 în fiecare zi. Am avut onoarea astăzi să trag cu tunul. Pentru prima dată în numele țării noastre – Moldova!“ – a scris Dodon pe Facebook.

Anterior, el a anunțat ca intenționeaza ca în timpul vizitei sale la Sankt Petersburg sa discute cu președintele rus, Vladimir Putin, tema expulzării diplomaților ruși.

Expulzarea a cinci diplomați ruși a fost anuntata de Chisinau pe 29 mai. O zi mai tarziu, premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat că cei cinci membri ai personalului misiunii diplomatice ruse au fost declarati persona non grata pe baza informațiilor primite de la serviciile de securitate.

Anterior, Dodon a vizitat Rusia pe 9 mai, fiind singurul lider străin care a luat parte la parada militara din Piața Roșie.

Sursa: Pagina de Rusia

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău