VIDEO | Dmitri Rogozin, fost vicepremier rus și fostul șef al Roscosmos, a fost rănit în Donețk

  • 22 Decembrie 2022 11:04
VIDEO | Dmitri Rogozin, fost vicepremier rus și fostul șef al Roscosmos, a fost rănit în Donețk

Dmitri Rogozin, fost vicepremier rus și fostul șef al agenției spațiale ruse Roscosmos, precum și un oficial pro-rus din regiunea ocupată de Moscova au fost răniți miercuri seara, în urma bombardamentelor ucrainene asupra orașului Donețk din estul țării, au anunțat agențiile de presă rusești. În urmă cu 3 săptămâni Rogozin se filmase la bordul unui obuzier rusesc îmbrăcat în echipamente NATO, transmite hotnews.ro.

Orașul Donețk, controlat de trupele pro-Moscova, se află în regiunea industrială Donbas, epicentrul luptelor dintre Rusia și Ucraina.

În prezent, Rogozin oferă consultanță militară celor două regiuni ocupate din Ucraina pe care Moscova le revendică ca fiind ale sale.

Un consilier al lui Rogozin a declarat pentru agenția de presă TASS că viața acestuia nu este în pericol, dar se află în spital.

„Un hotel dintr-o suburbie a Donețkului, care găzduia o echipă de consilieri militari condusă de Dmitri Rogozin, a fost bombardat. Dmitri are o rană la spate. A fost dus la spital. Viața sa nu este în pericol”, a declarat consilierul pentru agenția TASS.

Vitali Hoțenko, șeful guvernului autoproclamatei Republici Populare Donețk, a fost și el rănit împreună cu Rogozin.

"Evident, a fost o lovitură țintită. Specialiștii cred că s-a tras cu sistem de artilerie autopropulsată Caesar 155 mm, fabricat de compania franceză Nexter", a mai spus consilierul lui Rogozin.

Trupele ucrainene au bombardat miercuri seara cartierul Leninski din Donețk. Două persoane au fost ucise, iar alte câteva au fost rănite, potrivit agențiilor de presă ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:3,6 m/s
Wed
7
Thu
7
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău