VIDEO | Directorul CNA, despre sechestrul pe bunurile fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc: Încercăm să identificăm și alte proprietăți

  • 13 Octombrie 2022 10:11
VIDEO | Directorul CNA, despre sechestrul pe bunurile fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc: Încercăm să identificăm și alte proprietăți

Fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, dat în căutare internațională, ar aveea mai multe proprietăți în afara Republicii Moldova, iar autoritățile de la Chișinău încearcă să stabilească care sunt acestea. Despre acesta anunță directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

„Sunt mai multe proprietăți asupra cărora s-au aplicat sechestru, inclusiv în România. Asta nu este sfârșitul, în continuare urmărim activitățile noastre, inclusiv să identificăm și alte proprietăți. E un lucru migălos pentru că necesită o analiză destul de minuțioasă și sunt necesare date din mai multe jurisdicții pentru a face legăturile dintre diverse active și dacă acestea întradevăr îi au pe figuranții pe care îi cercetăm”, a declarat șeful CNA.

Iulian Rusu precizează că în acest sens se conlucrează cu instituțiile de resort din afara Republicii Moldova, doar că aceste proceduri durează. 

„Ceea ce ține de solicitările de informații ce ține de active, trebuie să respectăm testul de proporționalitate. Asta însemană că noi nu putem să ne adresăm unei altei jurisdicții fără ca să avem niciun fel de indiciu. Se consideră un fel de expediției de pescuit ceea ce nu este acceptat. Trebuie să soliciți indicii care sunt suficiente”, a punctat Rusu pentru sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău