VIDEO / Diplomații ruși pleacă astăzi cu o cursă specială, după ce R. Moldova a redus numărul acestora

  • 14 August 2023 08:02
VIDEO / Diplomații ruși pleacă astăzi cu o cursă specială, după ce R. Moldova a redus numărul acestora

Un avion al Federației Ruse a aterizat în această dimineața, la ora 5:30, pe Aeroportul Internațional Chișinău, pentru a-i transporta la Moscova pe diplomații ruși care și-au încheiat misiunea în. R. Moldova, potrivit surselor Realitatea.md.

Potrivit Moldpres, care citează reprezentanți ai MAEIE, este vorba despre aproape 100 de persoane care au avut termenul indicat până pe 15 august să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Aceștia vor pleca cu o cursă charter programată să decoleze la ora 9:00.

La sfârșitul lunii iulie, Republica Moldova a dispus reducerea de peste trei ori a numărului diplomaților și personalului tehnic al Ambasadei Rusiei la Chișinău. Potrivit autorităților moldovene, acest număr ar trebui să fie egal cu cel al angajaților Ambasadei Republicii Moldova la Moscova. Decizia a fost luată în urma unui scandal de spionaj declanșat de o investigație jurnalistică.

22 de diplomați ruși și 23 de angajați în funcții administrative și tehnice și familiile acestora trebuie să părăsească Republica Moldova până pe 15 august a.c.

La cele trei instituții rusești – Ambasadă, Consulat și Centrul de Cultură Rusă din Chișinău activau până acum peste 80 de persoane, în timp ce la Ambasada Republicii Moldova de la Moscova de patru ori mai puțin.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău