VIDEO | Dezastru natural: 98% din elefanții din Africa nu mai au colți de fildeș

  • 28 Noiembrie 2016 15:06
VIDEO | Dezastru natural: 98% din elefanții din Africa nu mai au colți de fildeș

Tot mai mulți elefanți africani se nasc fără colți de fildeș. Acest lucru se datorează faptului că timp de generații elefanții cu cei mai frumoși colți erau vânați și uciși. Astfel genele elefanților au fost alterate, scrie The Guardian.

În unele zone din Africa peste 98% din femelele elefanți nu mai au colți, spun cercetătorii, comparativ cu procentele de 2% sau 6% din trecut, scrie MEDIAFAX.

Aproape o treime din elefanții africani au fost vânați ilegal de braconieri . Doar între 2007 și 2014 au fost uciși 144.000 de elefanți.

Colții sunt importanți pentru aceste animale: „Colții sunt folosiți pentru a săpa după mâncare și apă, pentru autopărare și pentru ritualuri de reproducere.“, explică Joyce Poole, președintele unei organizații de caritate pentru protecția elefanților.

„Femelele fără colți vor avea cel mai probabil urmași fără colți.“ spune Poole. Spre exemplu în parcul Addo din Africa de Sud, 98% din femelele elefant nu mai au colți de fildeș.

De asemenea, în 2008, cercetătorii au descoperit că colții de fildeș sunt acum mai mici decât cei din secolul trecut. De obicei diferența este de aproape jumătate din lungime.

„Conservaționiști spun că un elefant fără colți este un elefant schilodit.“ a încheiat activista. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău