VIDEO | Depunere de flori la complexul memorial “Eternitate” în memoria eroilor căzuți în luptele de pe Nistru

  • 02 Martie 2020 09:28
VIDEO | Depunere de flori la complexul memorial “Eternitate” în memoria eroilor căzuți în luptele de pe Nistru

Președintele țării, Igor Dodon, alături de speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministru, Ion Chicu, au depus flori la complexul memorial “Eternitate”, în memoria eroilor căzuți în luptele de pe Nistru.

Întrebat când se vor retrage trupele rusești de pe teritoriul Republicii Moldova, șeful statului a menționat că după ce Federația Rusă va distruge munițiile sale de la depozitele din stânga Nistrului, atunci militarii ruși ar urma să plece din Republica Moldova.  

În partea stângă a Nistrului sunt depozite din timpul sovietic și sunt circa 1500 de soldați ai Federației Ruse care păzesc aceste depozite. NU este vorba de bază militară. Cunoașteți că rușii, partenerii noștri din Rusia, au venit cu inițiativa, prin intermediul domnului Șoigu, de a începe reutilarea acestor obuze care se află acolo. Este un pas important înainte. Cred că, imediat ce va fi asigurat acest proces, soldații trebuie să plece.”

La memorial, șeful statului a fost întâmpinat cu proteste. Manifestația a fost organizată de mai mulți membri ai Blocului Unirea care au scandat „Jos Dodon” și „Jos trădătorii”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău