VIDEO | De Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, Serviciul 112, îndeamnă: “AI CURAJ SĂ CERI AJUTOR”!

  • 25 Noiembrie 2022 16:55
VIDEO | De Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, Serviciul 112, îndeamnă: “AI CURAJ SĂ CERI AJUTOR”!

Teroarea, frica, spaima, suferința, respirația tăiată, strigăte, plânsete sunt lucrurile îngrozitoare auzite de operatorii 112 în apelurile recepționate de la victimele supuse violenței. Femeile, copii acestora, rudele apropiate sună înspăimântați la numărul de urgență 112: "Amenințările cu violență nu se mai opresc, Veniți, opriți-l! Tata o bate pe mama, ginerele o amenință cu moartea pe fiica mea, copilul meu sare la bătaie, la vecini se aud zgomote puternice și strigăte, soțul este în stare de ebrietate, e incontrolabil, mă agresează, nu mai suport, copii mei sunt în pericol, Veniți, Vă rog! Ajutor! Parcă sunt secvențe scoase din filme de groază, dar sunt situații reale prin care trec femeile și tinerele noastre.

Zilnic, la numărul 112, sunt recepționate, un număr de 30 de solicitări legate de violența în familie, fără a menționa, cazurile de agresivitate sau conflicte sau, mai grav, solicitările medicale, în care victimele refuză să solicite și intervenția echipajului de poliție, pentru că se tem de consecințele grave care pot urma: spre exemplu, de a rămâne undeva, în stradă, fără adăpost, de a fi aspru judecate de familie, ce vor spune părinții, copii, mă amenință că îmi va lua copii.

Este adevărat, că victimele nu au curajul să ceară ajutor, sunt terifiante de consecințe și din această cauză refuză să denunțe agresorul sau să ceară ajutor, se liniștesc singure, fără a vorbi cu nimeni, sau se împacă cu ideea și au speranța că agresorul se va schimba.

Dar, teroarea se manifestă, în continuare și poate fi oprită, doar, atunci când vor solicita și vor accepta ajutor și suport!

Vă îndemnăm să apelați cu încredere numărul unic de urgență 112, dacă ești victimă a violenței sau cunoști pe cineva care este într-o situație care îi poate pune în pericol viața? Indiferent dacă este vorba de intimidare, agresiune sau abuz?

AI CURAJUL SĂ CERI AJUTOR!

Nu aștepta să fie prea târziu!

Sună la numărul unic de urgență 112 pentru a raporta un abuz sau pentru a cere ajutor!

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău