VIDEO | Dans „Haka” realizat de militarii neozeelandezi pentru încurajarea ucrainenilor. Cum sună expresia „Slavă Ucrainei” în acest ritual

  • 27 Mai 2023 14:00
VIDEO | Dans „Haka” realizat de militarii neozeelandezi pentru încurajarea ucrainenilor. Cum sună expresia „Slavă Ucrainei” în acest ritual

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat un clip video în care este prezentat un dans „Haka” realizat de militari neozeelandezi, ca o formă de încurajare și „sprijin” pentru ucraineni.

„Da, dansul poate fi o armă”, este comentariul care însoțește respectivul clip publicat pe contul de twitter al ministerului Apărării de la Kiev, scrie Digi24.

Înaintea începerii ritualului, militarii neozeelandezi strigă „Slavă Ucrainei”.

„Haka” este un „dans războinic” tradițional, practicat de populația maori a Noii Zeelande. Ceremonialul este un strigăt de război, fiind practicat de obicei înaintea bătăliilor, pentru a intimida adversarii.

Dacă Haka nu era executat la unison de către războinici, într-o sincronie perfectă, se credea că sorții bătăliei sunt potrivnici. Astăzi, dansul haka este o parte integrantă a culturii neo-zeelandeze, fiind practicat și la ceremoniile oficiale sau de bun venit pentru înalții demnitari străini care vizitează Noua Zeelandă. Naționala All Blacks a adoptat dansul încă din 1884.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău