VIDEO | Cum îl găsiți pe Micul Prinț în Chișinău, în parcul Valea Morilor

  • 11 August 2018 11:56
VIDEO | Cum îl găsiți pe Micul Prinț în Chișinău, în parcul Valea Morilor

Un mini-monument al Micului Prinț a fost inaugurat în Parcul Valea Morilor. Monumentul este ușor de găsit: de pe aleea principală a parcului (str. Gheorghe Alexandrescu), imediat după pod, coborâți pe traseul pietonal, plasat de-a lungul lacului.

Numărați bilele de pe gard — Micul Prinț vă va aștepta pe cea de-a 23 bilă (dacă e să numărăm de la pod), relatează TV8.

Înălțimea sculpturii este de doar 11 centimetri, precizează autorii proiectului. Mini-monumentul este instalat pe gardul lacului Valea Morilor.

În locul unei bilei decorative pierdute a apărut asteroidul B 612 și locuitorul său – Micul Prinț.

Micul Prinț (în franceză Le Petit Prince) este un roman al scriitorului și aviatorului francez Antoine de Saint-Exupéry, care a apărut mai întâi în engleză și în franceză la 6 aprilie 1943, la editura Reynal & Hitchcock, iar apoi în Franța, la Gallimard în noiembrie 1946.

Micul Prinț este a patra cea mai tradusă carte din lume și a fost votată cea mai bună carte a secolului al XX/lea în Franța. Tradusă în mai mult de 250 de limbi și dialecte (precum și în Braille), este vândută în aproape două milioane de exemplare anual, cu un total de  de peste 140 de milioane de exemplare în toată lumea. De la prima publicare, în Statele Unite, nuvela a fost adaptată în numeroase forme de arta și in media, inclusiv în înregistrări audio, piese de radio, scenete live, în filme, în televiziune, în balet și în piese de operă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău