VIDEO | Cozi lungi în fața magazinelor din Anglia, după redeschiderea acestora. Răbdarea oamenilor a fost testată

  • 21 Iunie 2020 17:51
VIDEO | Cozi lungi în fața magazinelor din Anglia, după redeschiderea acestora. Răbdarea oamenilor a fost testată

Cozi lungi s-au format la magazinele deschise săptămâna aceasta în Anglia. În unele cazuri, lumea nu a mai avut răbdare să aștepte din cauza restricțiilor în spațiile comerciale, potrivit imaginilor difuzate de Reuters, potriivt DIGI24.ro.

Noile date arată cum clienții cumpărau deja mai mult în luna precedentă, transmite Reuters. Vânzările de produse au crescut cu 12% în mai iar vânzările la produse nealimentare s-au ridicat cu aproape 15%, notează sursa citată.

Luna trecută, magazinele de grădinărit și alte câteva tipuri de comercianți și-au putut redeschide ușile. Și vânzările de carburant au crescut cu aproape 50%, de vreme ce oamenii au început să folosească mașinile din nou.

Însă situația este departe de a fi o recuperare economică. Comerțul cu amănuntul este mai mic cu peste 13% în comparație cu aceeași perioadă din 2019, iar având în vedere că șomajul va crește, consumul va rămâne scăzut pe o perioadă lungă de timp.

De asemenea, datoria publică a Regatului Unit este mai mare decât întreaga sa economie, după un împrumut masiv luat de guvernul Boris Johnson în luna mai.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău