VIDEO | Concert inedit la Opera din Barcelona. Artiștii au cântat pentru 2.300 de plante decorative

  • 23 Iunie 2020 17:59
VIDEO | Concert inedit la Opera din Barcelona. Artiștii au cântat pentru 2.300 de plante decorative

Opera Liceu din Barcelona s-a redeschis luni pentru prima dată după o pauză de peste trei luni pentru a găzdui un concert special, dedicat unui public alcătuit exclusiv din aproape 2.300 de plante decorative, transmite digi24.

Organizatorii spun că intenția lor este aceea de a reflecta absurditatea condiției umane în era noului coronavirus, care îi privează pe oameni de calitatea lor de spectatori. 

„Natura a avansat pentru a ocupa spațiile pe care noi le-am furat de la ea”, a declarat producătorul executiv al spectacolului, Eugenio Ampudio, pe scenă, în timpul unei repetiții, când 2.292 de plante decorative au fost aduse și au ocupat toate locurile din sală.

Deși oamenii nu au fost prezenți, spectatorii au putut viziona „Concierto para el bioceno” prin intermediul live streaming.



„Putem să ne extindem empatia? Haideți să începem cu arta și cu muzica într-un mare teatru, invitând natura înăuntru”, a adăugat artistul spaniol, referindu-se la Opera Liceu din Barcelona, o clădire cu arhitectură neoclasică și considerată una dintre cele mai mari opere din lume.

După concert, plantele au fost donate angajaților din domeniul medical aflați în prima linie a frontului de luptă împotriva noului coronavirus.

Acest spectacol, intitulat „Concert for the Biocene”, a devenit posibil după ce Spania a ridicat starea de urgență, duminică. 

Spania a fost una dintre țările cel mai grav afectate de noul coronavirus, raportând până luni 246.272 de cazuri de COVID-19 și 28.323 de decese asociate acestei maladii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău