VIDEO | Coadă de 15 ore la moaștele Sfintei Parascheva

  • 14 Octombrie 2017 16:18
VIDEO | Coadă de 15 ore la moaștele Sfintei Parascheva

Peste 30.000 de oameni, coadă de peste 3 kilometri și 15 ore de așteptare. Așa arată în cifre, în acest moment, cel mai mare pelerinaj religios din România, cel de la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași. Astăzi este cea mai aglomerată zi, pentru că este și ziua în care credioncișii o sărbătoresc pe Sf. Parascheva.

Înainte de miezul nopții, peste 30.000 de oameni așteptau la rând pentru a se ruga la moaștele Cuvioasei Parascheva, notează Digi24.

„Noi, oamenii, ne bucurăm când este ziua noastră, Sfinții cu atât mai mult. Și ne și ajută și mai mult”, spune un pelerin.

Noi simțim mâna Cuvioasei Parascheva. Noi suntem, parcă prindem o forță, așa simt eu. Când ajung acasă am putere, parcă am alt spor”, spune o femeie.

Dacă în primele zile de pelerinaj, oamenii stăteau la coadă aproximativ trei ore, azi-noapte mulți au avut de așteptat chiar și 15 ore.

Ne-am echipat, ne-am luat mâncare. Mergem mai departe!”, spun ei.

Sunt femei trecute de 80 de ani și vin la pelerinajul de la Iași pentru al 20-lea an consecutiv.

Eu dacă nu vin aici, degeaba am muncit tot anul. Eu, când ajung la Sfânta Parascheva plâng,” spune una dintre ele, Mița Matei, din Focșani.

„Eu acasă, dacă sunt acasă, toată ziua mă vait. Toată ziua mă plâng că mă doare piciorul. Dar credeți-mă, dacă nu spun drept, de la tren și până aici numai am fugit până la rând. Nu mă mai doare nimic”, spune Safta Obralniște, o altă participantă la pelerinaj.

La pelerinajul de la Iași au ajuns și străini. De exemplu, un tânăr din Nigeria spune că venit convins de minunile Sfintei Parascheva.

„Am văzut cu ochii mei că miracolele se întâmplă. Este un loc minunat. Mă bucur tare mult că sunt aici. M-am rugat pentru pace în lume!”, spune Stanley Anayo Anochie, pelerin din Nigeria.

Peste 200 de forțe de ordine: jandarmi, polițiști și pompieri au avut grijă ca pelerinajul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău