VIDEO | Chișinăul va fi, anul viitor, Capitala Mondială a Turismului Vinicol

  • 26 Septembrie 2017 15:35
VIDEO | Chișinăul va fi, anul viitor, Capitala Mondială a Turismului Vinicol

Republica Moldova va deveni, în 2018, Capitala Mondială a Turismului Vinicol, urmând să fie gazda ediției a III-a a Conferinței Globale a Turismului Vinicol. Directorul general al Agenției Turismului, Stanislav Rusu, a declarat într-o conferință de presă că la eveniment sunt așteptați aproximativ 250-300 de participanți din peste 70 de țări ale lumii.

Potrivit lui Stanislav Rusu, acest eveniment va poziționa Republica Moldova în topul mondial al destinațiilor turistice vinicole.

Decizia privind desemnarea Republicii Moldova în calitate de gazdă a Conferinței Globale a Turismului Vinicol a fost luată de Organizația Mondială a Turismului pe lângă ONU. La concurs și-au mai depus candidaturile și alte două țări, Spania și Africa de Sud.

Prima ediție  a acestei conferințe a avut loc în 2016 în Georgia, Regiunea Cahetia, iar a doua ediție, din anul curent, va fi organizată în Argentina, Regiunea Mendoza.

De asemenea, în cadrul Conferinței de presă a avut loc lansarea oficială a primului spot video publicitar al turismului vinicol sub genericul: “Let’s rise a glass of wine in Moldova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău