VIDEO | Celebrul și controversatul festival San Fermin, dedicat curselor cu tauri, a început în orașul spaniol Pamplona

  • 06 Iulie 2023 19:18
VIDEO | Celebrul și controversatul festival San Fermin, dedicat curselor cu tauri, a început în orașul spaniol Pamplona

San Fermin, celebrul și controversatul festival anual dedicat curselor cu tauri, a început joi la Pamplona, un oraș din nordul Spaniei, prin tradiționalul său semnal de start, „Chupinazo”, ce constă în lansarea unei petarde, informează DPA, citată de Agerpres.

Mii de participanți au asistat la momentul în care petarda a fost aprinsă și lansată din balconul oficial al Primăriei din Pamplona, scrie G4Media.

Acest festival insolit este organizat de aproximativ 400 de ani în onoarea sfântului patron al orașului spaniol, San Fermin. Potrivit legendei, acesta a fost decapitat și a devenit martir. Articolele vestimentare de culoare roșie purtate de participanții la festival simbolizează sângele sfântului.

Petrecăreții din acest an, care erau îmbrăcați în haine albe – de multe ori stropite cu vin roșu – și care au umplut până la refuz străzile din fața Primăriei din Pamplona, au strigat după lansarea petardei: „Trăiască San Fermin!”. Ei au dansat, au cântat și au fluturat în aer tradiționalele lor eșarfe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău