VIDEO | Cecenii lui Kadîrov sunt prezenți în Ucraina mai mult pe rețele de socializare. Pe front, dau bir cu fugiții

  • 18 Martie 2022 19:10
VIDEO | Cecenii lui Kadîrov sunt prezenți în Ucraina mai mult pe rețele de socializare. Pe front, dau bir cu fugiții

Serviciul de presă al Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat un scurt material video cu momentul în care ’’kadîroviții’’, cunoscuți și sub denumirea de Kadîrovtsi (n.a. termenul este folosit în mod obișnuit în Cecenia pentru a face referire la orice bărbat cecen înarmat și aflat sub comanda șefului Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov) își abandonează tehnica militară, fiind atacați din toate părțile de către forțele armate ucrainene, transmite defenseromania.ro.

Sursa citată precizează că materialul video prezentat mai jos a fost realizat chiar de către militarii ceceni aflați în Ucraina. Cel mai probabil înregistrarea video a fost realizată cu un  bodycam care a fost pierdut de cecenii lui Kadîrov și găsit ulterior de militarii ucraineni.

De precizat că materialul video prezentat mai jos a fost realizat chiar de către militarii ceceni aflați în Ucraina. Cel mai probabil înregistrarea video a fost realizată cu un  bodycam care a fost pierdut de cecenii lui Kadîrov și găsit ulterior de militarii ucraineni.

„Clownii (n.a. cecenii lui Kadîrov) își abandonează echipamentul și se ascund de bombardamentele Forțelor Armate ale Ucrainei’’, a  precizat biroul de presă al Forțelor Armate ale Ucrainei în descrirea materialului video postat pe canalul sau de Telegram.

Înregistrarea video surprinde momentul în care un grup de militari ceceni din organizația paramilitară a lui Kadîrov sunt luați prin surprindere și atacați de Forțele Armate ale Ucrainei. 

De-abia intrați în luptă, ''temuții luptători'' ceceni încep să fugă pe marginea drumului într-un șanț. Trebuie precizat că din ceea ce se vede pe înregistrare, nici măcar nu s-au tras asupra lor cu armament greu – lansatoare de grenade, lansatoare antitanc, focuri de artilerie etc. Soldații forțelor armate ucrainene au deschis focul asupra lor cu arme automate.

,,Kadîrovtsi din forțele speciale Tik-Tok fug ca șobolanii împreună cu orcii ruși, părăsindu-și echipamentul”, a scris redacția publicației Vartovih Espreso, ironizând comportamentul temuții luptătorii ceceni.

Un aspect foarte important care indică că ceea ce vedem în materialul video sunt luptători ceceni din armata lui Katirov, ține de prezența literei ’’V’’ pe toate vehicule militare, dar si de insemne cu „panglica Sf. Gheorghe” care sunt prezente pe căștile balistice. De la început agresiunii militare ruse asupra Ucrainei, cecenii lui Kadîrov au apărut lângă vehicule militare care aveau că însemn literea ’’V’’ - probabil cu referire la Batalionul „Vostok”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău