VIDEO | Capsula Crew Dragon, care are la bord un echipaj compus din patru astronauți, a început manevrele de andocare la ISS

  • 24 Aprilie 2021 15:29
VIDEO | Capsula Crew Dragon, care are la bord un echipaj compus din patru astronauți, a început manevrele de andocare la ISS

Capsula Crew Dragon a companiei SpaceX, care are la bord un echipaj compus din patru astronauți, a început sâmbătă manevrele de andocare la Stația Spațială Internațională (ISS), potrivit imaginilor difuzate în direct de serviciul de televiziune al NASA, informează AFP, potrivit Agerpres.

Prima fază a conectării a început la ora 9:08 GMT, la 424 de kilometri deasupra Oceanului Indian.

Lansarea, la bordul unei rachete Falcon 9, a avut loc vineri la ora locală 05:49 (12:49 ora României, n.r.), de la Centrul Spațial Kennedy din Florida, în aplauzele inginerilor din centrul de control al companiei SpaceX.

Echipajul misiunii Crew-2 este alcătuit din doi astronauți de la NASA - comandantul misiunii Shane Kimbrouh, în vârstă de 53 de ani, și pilotul Megan McArthur, în vârstă de 49 de ani -, astronautul japonez Akihiko Hoshide, în vârstă de 52 de ani, și un astronaut al Agenției Spațiale Europene, francezul Thomas Pesquet, în vârstă de 43 de ani.

Aceștia urmează să petreacă aproximativ șase luni la bordul stației orbitale, unde vor realiza experimente științifice și activități de mentenanță, înainte de a reveni pe Terra.

Misiunea marchează lansarea spre ISS de către NASA a celui de-al doilea echipaj "operațional" la bordul unei capsule Crew Dragon de când Statele Unite au reînceput să trimită astronauți în spațiu de pe solul american anul trecut, după o pauză de nouă ani cauzată de retragerea din circulație a navetelor spațiale americane, în 2011. În acea perioadă, Statele Unite au depins de capsulele rusești Soyuz pentru a-și trimite astronauții la bordul ISS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău