VIDEO | Bombardier american B-52, interceptat de avioane de vânătoare ruse deasupra Mării Baltice

  • 21 Martie 2019 15:40
VIDEO | Bombardier american B-52, interceptat de avioane de vânătoare ruse deasupra Mării Baltice

Două avioane de vânătoare ruse de tip Suhoi Su-27 au interceptat o aeronavă americană de bombardament strategic de tip B-52H deasupra Mării Baltice, a anunțat joi Ministerul Apărării de la Moscova, care susține că aeronava americană se îndrepta spre spațiul aerian al Rusiei, informează agenția Tass.

Aeronava americană, care zbura în spațiul aerian internațional, a fost detectată de radarele ruse de la mare depărtare, scrie mediafax.ro

Cele două avioane Su-27 au fost trimise să identifice și să escorteze bombardierul B-52, revenind la bază după ce aeronava americană și-a schimbat cursul și s-a îndepărtat de spațiul aerian al Rusiei se arată într-un comunicat al autorităților militare ruse.

O înregistrare a incidentului a fost postată pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării de la Moscova.

Ulterior, Kremlinul a acuzat Statele Unite că amplifică tensiunile trimițând bombardiere în apropierea frontierelor sale.

„În general, mă voi limita doar la a spune că, desigur, astfel de acțiuni ale Statelor Unite nu duc la consolidarea unei atmosfere de securitate și stabilitate în regiunea care se învecinează direct cu frontierele Rusiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de cotidianul The Moscow Times.

"Dimpotrivă, ele creează tensiuni suplimentare", a adăugat oficialul rus.

Numărul incidentelor de acest fel a cerscut în ultimii ani în contextul amplificării între NATO și Moscvoa după anexarea regiunii Crimeea de către Rusia.

Televiziunea CNN a relatat miercuri că șase bombardiere B-52 au fost trimise în Europa, baza aeriană britanică RAF Fairford, pentru "integrare în teatrul de operațiuni și instrucție în zbor" în cooperare cu aliații și partenerii NATO.

Luni, patru bombardiere B-52 "au efectuat zboruri către mai multe locuri din Europa, inclusiv Marea Norvegiei, Marea Baltică / Estonia și Marea Mediterană / Grecia", au comunicat Forțelor Aeriene ale SUA, potrivit televiziunii americane.

Desfășurarea bombardierelor strategice americane în Europa este un mesaj către Moscova în contextul în care Rusia a marcat cinci ani de la anexarea fostei regiuni ucrainene Crimeea, apreciază jurnaliștii CNN.

Bombardierul strategic american B-52, introdus în serviciu în anul 1955, poate transporta peste 30 de tone de bombe, mine și rachete, inclusiv arme nucleare.

sursa: mediafax.ro

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău