VIDEO | BMW-ul care își schimbă culoarea cu o simplă apăsare de buton. Ultimele îmbunătățiri aduse modelului

  • 19 Iunie 2022 12:40
VIDEO | BMW-ul care își schimbă culoarea cu o simplă apăsare de buton. Ultimele îmbunătățiri aduse modelului

Constructorul auto german BMW a dezvăluit la Consumer Electronics Show 2022 din Las Vegas, modelul BMW iX Flow cu E Ink, un automobil capabil să-și schimbe culoarea întregii caroserii prin simpla apăsare a unui buton, scrie ziare.com.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, delegații la platforma de dialog rad°hub a BMW Group, găzduită de uzina din Munchen au avut ocazia de a experimenta de aproape, pentru prima dată, calitățile îmbunătățite de schimbare a culorilor ale modelului BMW iX Flow. Astfel, în cadrul evenimentului, start-up-ul brainboost din Munchen a folosit efectul nou și îmbunătățit de schimbare a culorii într-o colaborare unică cu BMW Group, menită să crească gradul de conștientizare cu privire la sănătatea mintală.

Cu ajutorul brainboost, BMW iX Flow a fost conectat direct la creierul delegaților rad°hub folosind un electroencefalograf (EEG), care înregistrează activitatea electrică a creierului.

Caroseria BMW iX Flow este laminată într-o peliculă specială care conține milioane de capsule colorate, iar atunci când sunt stimulați de semnale electrice, pigmenții albi încărcați negativ sau cei negri încărcați pozitiv se vor colecta la suprafață, schimbând astfel culoarea exteriorului.

"Compania start-up brainboost a fost fondată cu misiunea de a face sănătatea mentală accesibilă pentru cât mai mulți oameni. Echipa interdisciplinară este specializată în întregime în fitness și sănătate mintală, oferind cursuri de formare, sesiuni de antrenament și măsuri de management al sănătății corporate în acest domeniu, dar desfășurând totodată cercetări și dezvoltări de software. brainboost utilizează bazele neuroștiinței și tehnicile de măsurare bazate pe date - în special EEG pentru măsurarea activității electrice din creier - în scopul clarificării și prevenirii, precum și pentru îmbunătățirea calității vieții și a performanței mentale", notează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău