VIDEO | Biserica „Sf. Nicolae” din centrul Chișinăului a trecut la Mitropolia Basarabiei

  • 04 Decembrie 2023 20:26
VIDEO | Biserica „Sf. Nicolae” din centrul Chișinăului a trecut la Mitropolia Basarabiei

Încă o parohie importantă a părăsit Mitropolia Moldovei și a aderat la Mitropolia Basarabiei. Este vorba despre Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”, de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău. Anunțul a fost făcut de preotul paroh, după slujba de duminică, în fața enoriașilor. Decizia a fost întâmpinată cu aplauze de către credincioși.

După liturghie, reprezentanții consiliului parohial, protoiereii Petru Storoja, Eugen Maznic și Radu Storoja, alături de diaconul Marcel Rotari, au anunțat că, de acum încolo, parohia trece sub oblăduirea canonică a Bisericii Ortodoxe Române, scrie Ziua.md.

„Astăzi, biserica noastră, împreună cu consiliului parohial, care reprezintă poporul care ne frecventează, noi, cu tot clerul împreună, am decis să facem un pas asumat, foarte important, un pas istoric. Am aderat cu toții, cu acest sfânt lăcaș, la Mitropolia Basarabiei”, le-a spus credincioșilor părintele Petru Storoja.

El a menționat că motivul ține de anumite „decizii de ordin intern și extern” și a accentuat că biserica va respecta în continuare calendarul de stil vechi, până „când se va coace bine mărul”.

„N-avem dreptul să clevetim de aici din amvon sau să vorbim pe cineva de rău. Dar în urma unor decizii, de ordin intern și extern am decis să facem acest pas, fără nicio ezitare, și să fim cu biserica mamă, cu Biserica Ortodoxă Română. Rămânem pe stil vechi în continuare. Când va veni timpul, când se va coace bine mărul, vom decide ce vom face mai departe. Noi preoții, și până în ziua de azi, am slujit românește. Prin urmare, totul rămâne cu a fost, liturghiile, vecerniile, utreniile. O singură deosebire există – am schimbat vectorul nostru spiritual, dinspre Moscova, spre București~.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău