VIDEO. Bătaie generală între susținătorii Armeniei și cei ai Azerbaidjanului, în Chișinău

  • 22 Iulie 2020 16:37
VIDEO. Bătaie generală între susținătorii Armeniei și cei ai Azerbaidjanului, în Chișinău

Ceea ce a pornit ca un „marș pașnic în semn de protest împotriva provocării comise de forțele armate ale Armeniei în direcția regiunii Tovuz a frontierei azero-armeană, precum și în sprijinul forțelor armate din Azerbaidjan” s-a transformat într-o bătaie generală între susținătorii Armeniei și cei ai Azerbaidjanului din Chișinău, scrie TVR Moldova.

Participanții la marș au pornit dn fața ambasadei Azerbaidjanului spre ambasada Armeniei din Chișinău, unde au fost așteptați de un grup de etnici armeni.

La scurt, timp, cele două tabere s-au luat la bătaie, fiind nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a opri conflictul.

Precizăm că, începând cu 12 iulie, unități ale forțelor armate din Armenia, încălcând în mod grav încetarea focului la regiunea frontierei de stat azero-armeană din regiunea Tovuz, au tras asupra pozițiilor azere din instalațiile de artilerie. Ca urmare a ripostei armatei azere,  ofensiva armeană a fost suspendată.

Conflictul dintre cele două țări datează din 1988, din cauza revendicărilor teritoriale ale Armeniei față de Azerbaidjan. Zona Nagorno-Karabakh și alte șapte regiuni învecinate - 20 la sută din teritoriul Azerbaidjanului - se află sub ocupația forțelor armate armene.

Cele patru rezoluții ale ONU adoptate de Consiliul de Securitate al ONU 822, 853, 874 și 884, care solicită retragerea completă și necondiționată a trupelor armene de pe teritoriile ocupate din Azerbaidjan, nu sunt puse în aplicare de Armenia.

Sursa:TVR MOLDOVA 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău