VIDEO. Barajul Nova Kakhovka, din regiunea Herson, a fost distrus. Peste 80 de localități sunt în pericol de a fi inundate

  • 06 Iunie 2023 08:30
VIDEO. Barajul Nova Kakhovka, din regiunea Herson, a fost distrus. Peste 80 de localități sunt în pericol de a fi inundate

Barajul Nova Kakhovka din părțile controlate de Rusia din regiunea ucraineană Herson a fost distrus. Barajul alimentează cu apă peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, și centrala nucleară Zaporojie, aflată, de asemenea, sub control rusesc. Ucraina și Rusia se acuză reciproc de distrugerea barajului, în timp ce oamenii sunt îndemnați să se evacueze din calea inundațiilor, notează g4media.ro.

Consiliul Național de Securitate al Ucrainei a anunțat că președintele Zelenski va organiza o reuniune de urgență pe tema exploziei barajului.

Poliția Națională a Ucrainei îndeamnă la evacuări și la oprirea aparatelor electrice, transmite The Guardian. În condițiile în care nivelul apei este în creștere, autoritățile ucrainene i-a îndemnat pe toți cei care se află în „zona de pericol” să oprească toate aparatele electrice, să ia documente și bunuri esențiale și să aibă grijă de „cei dragi și de animalele de companie”, notează și CNN. În același timp, agenția rusă de știri Tass relatează, citând serviciile de urgență, că 80 de localități ar putea fi afectate de inundații și că avarierea barajului va duce, de asemenea, la probleme cu aprovizionarea cu apă a Crimeei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău