VIDEO | Avion cu 170 de oameni la bord, ÎN FLĂCĂRI, pe aeroportul din Chicago

  • 29 Octombrie 2016 10:01
VIDEO | Avion cu 170 de oameni la bord, ÎN FLĂCĂRI, pe aeroportul din Chicago

Scene dramatice, aseară, pe aeroportul O'Hare din Chicago. Un avion a luat foc în timp ce se pregătea de decolare și doar o minune a făcut ca toți cei 170 de oameni aflați la bord să scape cu viață. 20 de oameni au fost tratați pentru răni minore suferite în timpul evacuării. Câteva ore mai târziu, scenariul s-a repetat pe un alt aeroport din Florida, dar cu un avion cargo. Nimeni nu a suferit răni grave nici în acest incident.

Incendiu! Haideți, oameni buni! Haideți! Vă rog! Înaintați!” - este ceea ce se aude și se vede pe o înregistrare făcută la bordul avionului.

170 de pasageri ai cursei American Airlines 383 au trecut prin clipe de groază când avionul în care se aflau a luat foc exact când se pregătea să decoleze, transmite Digi24.

 

Alertați de turnul de control că au un incendiu la un motor, piloții le-au cerut pasagerilor să părăsească avionul pe la ieșirile de urgență din partea stângă. La 30 de secunde după anunț, fumul invadase deja cabina. Panicați, oamenii se îndemnau unii pe alții să înainteze spre toboganele gonflabile.

Doamne! Doamne sfinte! Doamne!”

După ce au reușit să iasă din avion, pasagerii au văzut o imagine înspăimântătoare. Flăcările se extinseseră deja și înghițiseră toată aripa dreaptă, iar un nor de fum negru se ridica din avion.

Am văzut pe fereastră o minge mare de flăcări roșii, asta e tot ce pot să vă spun. Am ieșit de acolo cât de repede am putut. Dacă se întâmpla cu 20 de secunde mai târziu, am fi fost în aer și s-ar fi zis cu noi”, a declarat un pasager.

Avionul avea la bord 20.000 de kilograme de combustibil. Norocul a făcut că incendiul s-a declanșat înainte ca avionul să fi atins viteza de decolare și piloții au reușit să-l oprească la timp.

„Piloții au făcut o treabă excelentă, au oprit aeronava și au cerut personalului de bord să evacueze pasagerii”, a declarat un reprezentant al serviciului de pompieri al aeroportului.

Într-un incident similar petrecut la câteva ore, un avion cargo a luat foc după ce a aterizat pe aeroportul Fort Lauderdale din Florida. Incendiul a fost stins rapid și nimeni nu a fost rănit.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău