VIDEO | Atac cu drone la granița României. Rușii au bombardat vama Orlivka, peste Dunăre de Isaccea

  • 06 Octombrie 2023 10:37
VIDEO | Atac cu drone la granița României. Rușii au bombardat vama Orlivka, peste Dunăre de Isaccea

Un nou atac rusesc cu drone la granița României, pe Dunăre, a avut loc azi-noapte. Au fost lovite portul Reni și vama Orlivka, peste Dunăre de orașul românesc Isaccea. Acolo este un punct de trecere a frontierei cu feribotul, pentru mărfuri și pasageri, către România. La Reni a fost avariat un depozit de cereale. Iar la Orlivka traversarea cu feribotul a fost oprită temporar. Atacul a fost filmat de pe malul românesc.

Dronele rusești au atacat infrastructura portuară din regiunea ucraineană Odesa, avariind, în primele ore ale zilei de vineri, un siloz de cereale din Izmail, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper, iar punctul de trecere cu bacul către România de la Orlivka și-a suspendat temporar activitatea, relatează presa ucraineană, potrivit News.ro. 

Nouă camioane au luat foc la fața locului, a scris guvernatorul pe aplicația de mesagerie Telegram, adăugând că incendiul a fost stins între timp.

Nu s-au înregistrat victime, a precizat Kiper.

Traficul prin PTF Isaccea a fost închis total din cauza atacurilor din Ucraina din această noapte, iar cele două bacuri care asigură traversarea Dunării sunt ancorate pe malul românesc, au anunțat reprezentanții Gărzii de Coastă. Reprezentanții Gărzii de Coastă au transmis vineri, că din cauza închiderii PTF Isaccea traficul pe ieșire este redirecționat către Galați Rutier.

“Traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka). Astfel, traficul pe ieșire este redirectionat către Galați Rutier. Cele două bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, au precizat polițiștii de frontieră, potrivit News.ro.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea au declarat că nu s-au înregistrat apeluri la 112, în zona Isaccea, în urma atacurilor cu drone din noaptea de joi spre vineri, din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
21,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:78 %
Vint:5,14 m/s
Sun
20
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău